Keskivartalon hyvä kunto on tärkeä elementti pelissä

29.11.2022

Jokainen varmaan myöntää, että sulkapallon tyyppisessä nopeatempoisessa, suunnanmuutoksia sisältävässä lajissa, kunto on hyvin tärkeä elementti.

Usein valmentajana kuitenkin törmää pelaajatyyppiin, joka on erinomaisessa kunnossa liikkumaan ja huikean hyvä lyömään, mutta on keskivartalon hallinnaltaan heikko.

KUN PELAAJAN KESKIVARTALO EI OLE RIITTÄVÄLLÄ TASOLLA...

Harrastepelaajalla tämä korostuu erityisesti siinä, että kun liike ei ole optimaalista, lyödään vaikeista asennoista. Asennon ylläpitäminen on hyvin vaikeaa, ja virheitä tulee paljon. Vartalon käyttö minimoidaan ja lyödään pelkällä kädellä. Usein jalkojenkin käyttöä minimoidaan ja vaikeat pallot jätetään hakematta suosiolla. Selän kipeytyminen on tällöin myös hyvin tyypillinen seuraus pelaamisesta. Peli löytää keskivartalosi kunnosta heikon lenkin.

Lattian pinnan läheltä pelastetut pallot epäonnistuvat usein. Tasaiset pelit kääntyvät siten viime tipassa tappioksi.

Edistyneellä pelaajalla tämä näkyy liiallisena rystylyönnin käyttämisenä ja hitaana palaamisena pelikeskustaan, matalalta tehtyjen lyöntien jälkeen. Keskivartalo ei jaksa palauttaa vartaloa taivutuksen jälkeen takaisin tehokkaan nopeasti ja jäädään siten jälkeen pelitilanteessa.

Kilpapelaaja jättää keskivartalon heikkouden vuoksi hyökkäämättä rystypuolelle tulevista lyönneistä, vaikka usein hakeekin pallot pään yli ylärystyn sijasta. Hän tyytyy lyömään clearin eli taakselyönnin. Tällä ostetaan aikaa, mutta ei yllätetä vastustajaa. Ylärystyyn kuitenkin turvaudutaan liian helposti tilanteissa, joissa ei olla varsinaisesti myöhässä tilanteesta. Peli muuttuu vastustajalle helpommin luettavaksi.

Keskivartalon hyvä kunto voi olla juuri se elementti, joka erottaa sinut voittajaksi, kun kaikki laitetaan peliin. CORE-harjoituksia on helppo tehdä kotona. Kaikki on kiinni siitä, mitä olet valmis tekemään menestyksen eteen.

Luo kotisivut ilmaiseksi! Tämä verkkosivu on luotu Webnodella. Luo oma verkkosivusi ilmaiseksi tänään! Aloita