Kuinka parannan peliäni?

29.11.2022

Voittaminen on keskimäärin hauskempaa, kuin häviäminen." Tämä valmentajavitsi kiteyttää jokaisen vähänkin pelaamisen vakavasti ottavan tuntoja pelin jälkeen. Harva kuitenkaan on valmis tekemään muuta, kuin toivomaan parempaa. Mutta entä jos tekisitkin näin...

Liikkuminen on pelin perusta, jota yleisesti ei tunnusteta. Useimmat miettivät, että pitäisi parantaa lyömistä, kun tosiasiassa on mahdoton lyödä hyvin, jos ei ole oikeassa paikassa palloon nähden lyödäkseen. Myös pelaajan väsyessä liikkumisen rutiini korostuu. Liikemallit pitää olla niin hyvin liikemuistissa, etteivät askelmallit muutu.

Tähän päästään vain systemaattisella liikkumisen harjoittelulla. Mikäli liikkumismallit ovat jo joskus opittu oikein, on kyse toistoharjoittelusta. Tyypillinen liikkumisharjoittelumalli valmennettavalla pelaajalla on, että hänen tulee ilman palloa tehdä samaa tiettyä askellusta esim. takakulmaan kymmeniä kertoja. Mikäli oikeaoppisesta liikkumisesta ei ole koskaan saanut ohjausta, on järkevää ottaa valmennustunti ammattilaiselta. Säästyy monelta turhalta virhesuoritukselta ja mahdollisesti myös rasitus- ym vammoilta.

Kun sitten saavutetaan sellainen liikkeen taso, että jokainen suoritus on samanlainen, nopea ja automaattinen, pelaaja voi keskittyä enemmän lyömiseen ja vastustajan tarkkailuun suorituksen aikana. Lopputuloksena merkittävästi parempaa peliä, vähemmän lyöntivirheitä, taktisia virheitä ja yllätys yllätys, myös vähemmän väsymistä.

Kuulostaa työläältä? No, menestys tulee ennen työtä vain sanakirjassa.

Luo kotisivut ilmaiseksi! Tämä verkkosivu on luotu Webnodella. Luo oma verkkosivusi ilmaiseksi tänään! Aloita