Paranna nelinpeliäsi

29.11.2022

Nelinpeli erottuu kaksinpelistä kuin yö päivästä, vaikka laji ja välineet ovatkin täysin samat.

Kun kaksinpelissä vastaat yksin kaikesta, on nelinpelissä kyseessä kahden hengen joukkue.

Tässä joukkueessa ei pelata kaksinpeliä kahdestaan, vaan nelinpeliä yhdessä toisiaan täydentäen.

Näillä ohjeilla sinusta tulee myös haluttu nelinpelipari, koska tekemiselläsi teet myös peliparistasi paremman.

1. Harjoittele syöttöä.

Saattaa kuulostaa typerältä painottaa tätä jokaisen pelattavan pallon aloittavaa lyöntiä, mutta tosiasia on, että sen arvoa ei voi painottaa liikaa. Jokainen syöttö, joka menee verkkoon, jää lyhyeksi tai nousee helpoksi tappopalloksi = syöttövirhe = ilmainen lahjapiste vastustajalle.

Keskimäärin pelaajat tekevät muutaman tällaisen virheen joka erässä. Entä jos saat nämä virheet pois harjoittelemalla hyväksi syöttäjäksi? Ei ilmaisia pisteitä vastustajalle ja hyviä hyökkäyspaikkoja sinun tiimillesi, vastustajan heikoista palautuksista. Tästä seuraa vastustajan epätoivoa, laadukkaiden syöttöjesi vastaanotossa => pelihuumori katoaa.

2. Syötettyäsi lyhyen syötön, laita verkko "kiinni".

Pidä huoli, että vastustajalla ei ole mahdollisuutta palauttaa syöttöäsi verkolle, vaan olet hyvän syöttösi jälkeen valmiina verkolla tasapainoisessa asennossa lopettamassa pallon saman tien. Vastaanottaja nostaa kiireessä hyviä hyökkäyspaikkoja takapelaajallesi. Tämä luonnollisesti on mahdollista vain, jos syöttösi on hyvä.

3. Keskity syötön vastaanottotapaan.

Otat vastaan syöttöä aina sillä ajatuksella, että en nosta tästä vastustajalle hyökkäysmahdollisuutta, vaan sähäkästi siirryn eteenpäin vastaanottohetkellä ja palautan pallon vähintään laakana tai alaspäin. On myös hyvä ja tehokas tapa palauttaa syöttö siten, että työntää pallo jonkin matkan päähän verkosta löysänä tuuppaisuna, lyömisen sijasta.

Iloisia treenihetkiä!

Luo kotisivut ilmaiseksi! Tämä verkkosivu on luotu Webnodella. Luo oma verkkosivusi ilmaiseksi tänään! Aloita