Seikkoja, jotka pelaajan tulee ottaa huomioon välineissään kehittäessään peliään:
Sulkapallot:
Vain laadukkailla sulilla on mahdollista tehdä taidokkaita verkkorullauksia tai leikattuja lyöntejä.
Hyvän pelaajan taidot ei kehity samalla tavoin, jos harjoittelussa sulkina jatkuvasti käytetään heikompilaatuisia harjoitussulkia.
Harjoissulan nuppiosa ei yleensä sisällä yhtään korkkipuusta tehtyä korkkia, vaan on valmistettu synteettisestä materiaalista. Tällöin pallolla on melko vaikeaa saada aikaan laadukkaita kierteitä.
Pahimmillaan harjoitussulan lentorata on aina hieman erilainen ja samalla voimalla suoritettu tarkaksi tarkoitettu lyönti onnistuu joka kerta hieman eri tavalla. Iskuharjoituksissa tämä ei niinkään muodostu samanlaiseksi ongelmaksi kuin dropeissa, leikkauksissa ja verkkopelissä.
Kompressiovaatteet:
Kun harjoituksia on jopa useita kertoja päivässä, on palautumisen tukena hyvä käyttää kaikkia tieteen tarjoamia mahdollisuuksia. Yksi palautumiseen ja rasituksen kestoon selkeästi vaikuttava helposti hankittava asia on kompressiohousut.
Kansainvälisellä tasolla pitkät kompressiohousut ovat viime vuonna lyöneet itsensä tehokkaasti läpi. Pitkä housu tehostaa pakaroiden ja reisien toiminnan lisäksi myös pohkeita ja tukee polvien toimintaa. Menemättä sen tarkemmin fysiologisiin yksityiskohtiin mainittakoon, etten ole tavannut vielä yhtään pelaajaa, joka kokeiltuaan kompressiovaatteita olisi sanonut niiden olevan täysin tarpeettomia.
On myös olemassa kompressiopaitoja tai pelkkiä hihoja, sekä jo pitkään melkoisessa suosiossa olleita pitkiä kompressiosukkia.
Mailan jänteet:
Yllättävän suuri osa suomalaisista kilpapelaajista ei varsinaisesti tiedosta mitään jännettä toistaan paremmaksi. Kuitenkin tämä pelaajalle tuntuman ja voimantuoton kannalta olennainen elementti saattaa parantaa pelaajan peliä merkittävästi. Kokeile monia jänteitä ja hae se itsellesi parhaan pelikokemuksen tarjoava jänne. Vain sinä voit sen tietää!
Myös jännekireys, joka on pelaajalle optimaalinen, kannattaa hakea useiden kokeilujen kautta, eikä samoilla jänteillä kannata pelata kuukausikaupalla. Huippukilpajänne on parhaimmillaan alle 20 pelituntia. Usein se ei myöskään kestä kauemmin. Jännittäjän luo tulee kuitenkin yllättävän usein pelaaja, jonka jänteet ovat aivan kuolleet ja sitten ihmetellään kun "ei oikein isku lähde". On valittu paksu harrastajajänne ja pelattu ne täysin loppuun.
Mailan grippi:
Säästät väärässä paikassa, jos pelaat grippisi puhki ennen vaihtamista.
Usein vaihtovälin tunnistaa jo väristä, mutta vertaamalla uuteen, huomaa kyllä eron ja vaihtotarpeen.
Kun on oikein kosteaa ja pelaaja hikoilee paljon, on usein froteegrip paras. Hieman vähemmän kosteassa kelissä on kuitenkin paljon erilaisia "melko kostean kelin" grippejä, kohokuviopintaisia, semifroteegrippejä (yhdistetty froteeta ja kuivan kelin grippiä) sekä perforoituja versioita.
Kokeile erilaisia grippejä. Voi myös olla hyväksi, että pelaajalla on erilaisia olosuhteita varten valmiina maila erilaisella gripillä. Alussa "kylmänä" voi tavallinen tahmea grippi olla merkittävästi parempi, kuin "kostean kelin" grippi.