Usein kuulen kysyttävän

29.11.2022

Ostin kalliin, jäykän huippumailan, haluan siihen kestävät harrastajajänteet 8 kg, koska haluan niiden kestävän kauan. Järki-investointi?

Vertaisin tätä, että ostit siis 150 tuhannen Mersun ja haluat siihen kiinalaiset hung sung-renkaat kun ne on halvat ja tosikestävät. Eli jos vain kestävyydellä on väliä, lähestyt pelaamista hieman väärästä suunnasta.

Kestävyys=säästö on totta, mutta ostamasi huippumaila on suunniteltu holkkireikien kokoa myöten huippujänteelle, jolloin mailasta saa huikean paljon enemmän suorituskykyä irti. Säästät siis väärässä paikassa.

Jos jänteesi katkeilevat jatkuvasti uudella huippumailallasi, ei maila selvästikään sovi sinulle.

Eikö olekin oikein, että pitää aloittaa pelaaminen heti mahdollisimman hienoilla lyönneillä kentälle saavuttuani?

Tämä voi olla hyväksi sinulle, mutta entä pelikaverisi? Hän joutuu hakemaan kylmiltään hienoja lyöntejäsi ympäri kenttää.

Vertauksena toimii hyvin auto talvella. Ennenkuin on järkevää käyttää auton tehoja enemmälti, on hyvä antaa moottorin lämmetä kunnolla käyntilämpöiseksi. Eli vaikka kentän ulkopuolella ennen pelivuoroa olisikin tullut pieni verryttely tehtyä, ei kroppa silti ole valmis täyteen suoritustehoon ja kylmiltään voi helposti tulla loukkaantumisia.

Ensin tulee lyödä peruslyöntejä suoraan vastustajalle ja vasta vähitellen siirtyä vaikeampiin ja enemmän vastustajaa liikuttaviin lyönteihin.

Muista lämmittää myös mailan kehys ja jänteet lämpimäksi kämmenten välissä talviaikaan. Se vähentää jänteiden rikkoutumisriskiä huonosti osuneiden lyöntien vuoksi.

Ostin marketista mailan, kun sain halvalla. Se ei ole hyvä, mutta kelpaa minulle, kun minäkään en ole kovinkaan hyvä, eikö niin?

Riippuu hieman, mitä haet pelaamiseltasi. Jos haluat sen olevan vain mahdollisimman halpaa, ok. Jos haluat kokea mielihyvää ja mahdollisimman mukavia pelihetkiä ja olla ekologinen, hanki sinulle sopiva maila ammattilaisen apua käyttäen. Pelaamisesta löytyy aivan uusia ulottuvuuksia ja nautit siitä merkittävästi enemmän!

Jos hinta on ainoa ratkaiseva tekijä, vuokraa maila pelihallilta. Asiantuntevalla pelihallilla on hyviä vuokramailoja, jotka saa pikkurahalla vuokrattua, eikä jänteiden kuluminen ole sinun ongelmasi.

Jänteiden mentyä poikki mailaan kannattaa tehdä uusi jännitys uuden mailan ostamisen sijasta. Maailma ei pelastu kertakäyttökulttuuria tukemalla! Vertaus: Ostat halvan tulostimen, kun värit loppuu, uudet värit ovat kalliimmat kuin koko kone. Ei kestävää kehitystä!

Säbäkengillä voi aivan hyvin pelata sulkapalloa?

Jos vauhtisi kentällä on vähänkään sähäkämpi, on hyvä harkita oikeiden sulkapallokenkien ostoa. Sulkapallokengissä tulee olla esim. erityisesti sulkapalloon soveltuva kantaosa erityisine vaimennuksineen. Lopputulosena voi olla nilkkavammoja, kipeitä polvia jne.

Useimmat ongelmat tulevat esille vasta pikkuhiljaa vanhemmiten.

Vertauksena toimii, että ajat kilpaa maantiellä maastopyörällä. Sujuuhan se, mutta ei ole tarkoituksenmukaista.

Eikö hyvä pelaaja pärjää mailalla kuin mailalla?

Kyllä hyvä pelaaja pärjää mailalla kuin mailalla kohtuullisen hyvin, mutta jos mailan ominaisuudet eivät millään tavalla ole pelaajan tasolla, antaa pelaaja tällöin aika paljon tasoitusta. Mailan varren jäykkyystaso, tasapainopiste ja kokonaispaino on ne olennaisimmat seikat, jotka vaikuttavat pelattavuuteen.

Kalliimpi hinta tarkoittaa mailassa tarkoittaa yleensä

-parempaa hiilikuitulaatua (esim.nanohiilikuitu, )

-korkeampaa viimeistelytasoa (esim suorempi varsi

-parempaa jännekireyden sietokykyä (yli 12 kg)

-teknologisesti paranneltua suorituskykyä (esim. rotational generation system)

Lisäksi taipuma, jänteiden asettelu (tavallinen holkitus vs 96 holkkinen) ja itse jännitys ovat suuria tekijöitä. Hyvä jännitys tekee huonostakin mailasta merkittävästi paremman ja jänteen laadulla saadaan paljon aikaiseksi. Ja viimeinä tärkeänä lenkkinä laadukas ja riittävän usein vaihdettu grippi.

Luo kotisivut ilmaiseksi! Tämä verkkosivu on luotu Webnodella. Luo oma verkkosivusi ilmaiseksi tänään! Aloita